Το Δίχτυ | The Net

4 Μαΐου στους κινηματογράφους

*73ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας

*41ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο

 

ΕΝΑΣ ΑΝΔΡΑΣ ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΔΙΧΤΥ ΠΑΡΑ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ

Ένας φτωχός ψαράς από τη Βόρεια Κορέα ξεκινά όπως κάθε πρωί για ψάρεμα. Το δίχτυ του πιάνεται στη μηχανή και η βάρκα του παρασύρεται στα ύδατα της Νότιας Κορέας. Το πόσο επικίνδυνο μπορεί να είναι αυτό το ατυχές γεγονός στην κορεατική χερσόνησο θα φανεί αμέσως μετά, όταν στην ελεύθερη πλευρά της, στη Νότια Κορέα, καλοθελητές αξιωματικοί κάνουν τα πάντα για να τον χρίσουν κατάσκοπο του καθεστώτος της Βόρειας Κορέας.  

Ανακρίσεις και βασανιστήρια θα κάνουν έναν αγράμματο ψαρά να αναζητά το νόημα στον πολιτισμό και την ελευθερία που διατείνονται και οι δύο πλευρές ότι κυριαρχούν στη χώρα τους.

Ένα πολιτικό θρίλερ που εκτυλίσσεται σαν το πιο εύστοχο ίσως σχόλιο για την κατάσταση στην Κορεατική Χερσόνησο. Ο εγκλωβισμός στην ιδεολογία και οι αόρατες φυλακές καθώς και η δυστυχία των ανθρώπων και των δύο χωρών δε θα μπορούσε να περιγραφεί καλύτερα απ’ ότι στα λόγια του σκηνοθέτη:

«Ανεξάρτητα από τη θέληση του καθενός, οι άνθρωποι κολλάνε την πολιτική ιδεολογία των τόπων που γεννιούνται. Μέσω του ψαρά που υποφέρει ταξιδεύοντας στη Νότια Κορέα και ύστερα πίσω στη Βόρεια Κορέα λόγω της χαλασμένης του βάρκας, βλέπουμε πώς ο άνθρωπος θυσιάζεται λόγω της διαιρεμένης κορεάτικης χερσονήσου. Και πώς η διαίρεση προκαλεί μεγάλη θλίψη ...» - Κιμ Κι-Ντουκ

«Ένα νέο ξεκίνημα στην καριέρα του. Κάτι που μόνο οι μεγάλοι σκηνοθέτες μπορούν να επιτύχουν»  - Διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας

Movie Details

  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ Κιμ Κι – Ντουκ
  • ΣΕΝΑΡΙΟ Κιμ Κι – Ντουκ
  • ΗΘΟΠΟΙΟΙ Ριο Σουνγκ - Μπαμ, Λι Γον -Γκαν, Κιμ Γιουνγκ - Μιν, Χόι Γκι - Χουά
  • ΩΡΕΣ 22:30
  • ΑΙΘΟΥΣΑ Δαναός 1

Movie Trailer