Αποδημητικά Πουλιά | Birds of Passage | Pájaros de verano

31 Ιανουαρίου στον κινηματογράφο ΔΑΝΑΟ

Σύνοψη: Η εναρκτήρια νότα που ξεκίνησε το τραγούδι του εμπορίου ναρκωτικών στην Κολομβία, γίνεται προσωπική υπόθεση μέσα από την τραγική ιστορία μιας οικογένειας γηγενών, των Γιάγιου που βρίσκονται, σχεδόν αυθόρμητα, αναμεμειγμένοι στην αναπτυσσόμενη επιχείρηση πώλησης μαριχουάνας στους νέους Αμερικανούς της δεκαετίας του ‘70. Όταν η απληστία και το πάθος έρχονται σε σύγκρουση με τους άγραφους νόμους τιμής, ξεσπά ένας εμφύλιος πόλεμος που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή, τον πολιτισμό και τις προγονικές παραδόσεις τους.

Για την ταινία: Μία ταινία βαμμένη στο χρώμα του ακόρεστου πάθους του σύγχρονου κόσμου που έρχεται σε βίαιη σύγκρουση με την παράδοση.

ΤΑΙΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΣΤΟ ΔΕΚΑΠΕΝΘΗΜΕΡΟ ΣΚΗΝΟΘΕΤΩΝ 50ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΝΝΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΣΤΟ 24Ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ

Τρία χρόνια αφότου διεκδίκησε το ξενόγλωσσο Όσκαρ, ο δημιουργός του εξωτικού «Στην Αγκαλιά του Φιδιού» μετακομίζει από τις ζούγκλες του Αμαζονίου στις ερήμους της Κολομβίας, για λογαριασμό ενός βίαιου και υποβλητικού έπους, που αποτέλεσε την επίσημη έναρξη του φετινού Δεκαπενθημέρου Σκηνοθετών στις Κάννες

Χωρισμένη σε πέντε κεφάλαια – τραγούδια, και καλύπτοντας ένα χρονικό πλαίσιο τριών δεκαετιών, από τα μέσα του '60 μέχρι τις αρχές του '80, η ταινία παρακολουθεί  δυο φατρίες ιθαγενών στην έρημο της Βόρειας Κολομβίας να συγκρούονται όταν τα νεώτερα μέλη τους εμπλέκονται με την παράνομη διακίνηση ναρκωτικών και στην πορεία παραβιάζουν τους κώδικες ηθικής με τους οποίους γαλουχήθηκαν.

Σαν ένα βίαιο γκανγκστερικό φιλμ το οποίο έχασε το δρόμο του από τον πολιτισμό και κατέληξε να περιπλανιέται σε αφιλόξενες στέπες, το δημιούργημα των Σίρο Γκέρα και Κριστίνα Γκαλέγκο μοιάζει να βαδίζει σε περιοχές που παλιότερα είχαν διαβεί οι καταραμένοι ήρωες του Σαμ Πέκινπα. Ζωηρά χρωματισμένο και γυρισμένο σε σινεμασκόπ, το «Αποδημητικά Πουλιά» μεταμορφώνεται σε μια γνήσια τραγωδία πάνω στη σύγκρουση της παράδοσης με τον πολιτισμένο κόσμο και την αιώνια ροπή του ανθρώπου προς την αυτοκαταστροφή.
Λουκάς Κατσίκας, Καλλιτεχνικός Διευθυντής Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, από τον κατάλογο του 24ου Φεστιβάλ

CIRO GUERRA & CRISTINA GALLEGO 
Ο Σίρο Γκέρα (Κολομβία, 1981) έχει σκηνοθετήσει το «Στην αγκαλιά του φιδιού», την πρώτη ταινία από την Κολομβία που ήταν υποψήφια για Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας. Με τη Γκαγιέγο(Κολομβία, 1978 , δημιούργησαν την εταιρεία παραγωγής «Ciudad
 Lunar» το 2001 και μαζί σκηνοθέτησαν την ταινία «Αποδημητικά Πουλιά» , η οποία επίσης είναι η επίσημη υποψηφιότητα της Κολομβίας στα Όσκαρ 2019. 

Movie Details

  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ Ciro Guerra, Cristina Gallego
  • ΣΕΝΑΡΙΟ Maria Camila Arias, Jacques Toulemonde Vidal, βασισμένο σε μία ιστορία της Cristina Gallego
  • ΗΘΟΠΟΙΟΙ Carmiña Martínez, Jhon Narváez, José Acosta, José Vicente Cotes, Juan Martínez, Natalia Reyes
  • ΩΡΕΣ 17:30, 20:00, 22:30
  • ΑΙΘΟΥΣΑ Δαναός 1
  • ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ Α-18 (ακατάλληλη για ανηλίκους)

Movie Trailer