Μανιφέστο | Manifesto

Με τη βραβευμένη με 2 Όσκαρ Κέιτ Μπλάνσετ

*Επίσημη συμμετοχή στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Sundance

*Επίσημη συμμετοχή στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Rotterdam

*Μεγάλο Βραβείο και Βραβείο Κοινού στο KINO DER KUNST Φεστιβάλ του Μονάχου

Μπορούν τα εκθέματα ιστορικής τέχνης να ισχύουν για τη σύγχρονη κοινωνία;

Μία ταινία - φόρος τιμής στις πιο ενθουσιώδεις καλλιτεχνικές δηλώσεις του 20ου αιώνα, από τους φουτουριστές, τους ντανταϊστές, στην Pop Art,  τον Lars von Trier και τον Jim Jarmusch, αυτή η σειρά αναπαραγώσεων - όλες εκτελούνται από την Κέιτ Μπλάνσετ –διερευνά τις επιδόσεις και τις πολιτικές επιπτώσεις αυτών των δηλώσεων.

Η Μπλάνσετ όχι σε έναν, αλλά σε 13 ρόλους, ερμηνεύει τα μεγάλα καλλιτεχνικά μανιφέστα: Φουτουρισμό, Ντανταϊσμό, Fluxus, Καταστασιασμό, Δόγμα 95 και άλλα αρχιτεκτονικά και καλλιτεχνικά μανιφέστα. Η βραβευμένη Αυστραλή ηθοποιός ενσαρκώνει μοναδικά διαφορετικούς χαρακτήρες, μεταξύ των οποίων μία δασκάλα, μία παρουσιάστρια, μία εργάτρια, έναν άστεγο, μία ναρκομανή.

«Αν ο κόσμος της τέχνης έδινε Oscars, η Cate Blanchett θα πρέπει να κερδίσει ένα για το κατόρθωμα ερμηνείας πρωταγωνιστικών ρόλων στο MANIFESTΟ» - THE NEW YORK TIMES

«Μια επιβεβαίωση τόσο της τεράστιας παρουσίας της Blanchett όσο και της αξιοπρέπειας, της ευφυίας και της διάνοιας του Rosefeldt, αξίζει το κάθε λεπτό της ταινίας! Μια αξιοσημείωτη εξερεύνηση των πολιτιστικών και κινηματογραφικών τρόπων και προσδοκιών» - THE SYDNEY MORNING HERALD

H ταινία Μανιφέστο του Γιόλιαν Ρόζεφελντ, με την Κέιτ Μπλάνσετ, δεν είναι μία συνηθισμένη κινηματογραφική ταινία, αλλά αποτελεί από μόνη της ένα πολυδιάστατο έργο Τέχνης, ένα Μανιφέστο πάνω στις Τέχνες και τον ρόλο του καλλιτέχνη σήμερα.

 

Movie Details

  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ Γιούλιαν Ρόζεφελντ
  • ΣΕΝΑΡΙΟ Γιούλιαν Ρόζεφελντ
  • ΗΘΟΠΟΙΟΙ Κέιτ Μπλάνσετ
  • ΩΡΕΣ 17:15 *Εισιτήριο 5€ όλες τις ημέρες
  • ΑΙΘΟΥΣΑ Δαναός 2

Movie Trailer