Η Ιστορία Μιας Πρεμιέρας | Relève: Histoire d'une création

Από 13 Δεκεμβρίου στον κινηματογράφο ΔΑΝΑΟ.

«Η Ιστορία Μιας Πρεμιέρας» καταγράφει την πρώτη παραγωγή του Μπεντζαμίν Μιλπιέ ως Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Μπαλέτου της Όπερας των Παρισίων, του παλαιότερου θιάσου μπαλέτου στον κόσμο. Η τοποθέτηση του Μιλπιέ, ευρύτερα γνωστού από τη χορογραφία που έκανε για την ταινία «Μαύρος Κύκνος», ήταν μια αντισυμβατική επιλογή και η πρώτη παράσταση μπαλέτου που θα παρουσίαζε αναμενόταν με ανυπομονησία.

Η ταινία παρουσιάζει ένα έργο υψηλής τέχνης όπως είναι ο χορός, αλλά και την ομορφιά της δημιουργίας, από τις πρώτες πρόβες μέχρι την πρεμιέρα. Η ταινία εστιάζει στη δημιουργικότητα και την αφοσίωσή του Μιλπιέ, στοιχεία που τον οδήγησαν να αναμετρηθεί με τη θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή Μπαλέτου της Όπερας των Παρισίων.

* Την Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου, μετά την προβολή των 18:00 στο ΔΑΝΑΟ 1 θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με το κοινό, με τη συμμετοχή του διακεκριμένου χορογράφου και Διευθυντή του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Κωνσταντίνου Ρήγου. Την άνοιξη του 2017, το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής παρουσίασε τη χορογραφία Sarabande του Μιλπιέ στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Movie Details

  • ΗΜΕΡΕΣ Πέμπτη - Κυριακή και Τρίτη - Τετάρτη
  • ΩΡΕΣ 18:00
  • ΑΙΘΟΥΣΑ Δαναός 2
  • ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ Κ (κατάλληλη)

Movie Trailer