ΜΕΡΕΣ & ΝΥΧΤΕΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΤΟ ΔΑΝΑΟ |EDWARD SCISSORHANDS / Ο ΨΑΛΙΔΟΧΕΡΗΣ
Ο αγαπημένος κύκλος προβολών «Μέρες και Νύχτες του Χρήστου στο Δαναό» συνεχίζει την παράδοση των χριστουγεννιάτικων προβολών και φέτος γιορτάζει τα Χριστούγεννα με μια από τις πιο ξεχωριστές και βαθιά συγκινητικές ταινίες της πρόσφατης μνήμης, το γλυκόπικρο παραμύθι του Τιμ Μπάρτον, «Ο Ψαλιδόχερης» .
Έτσι την Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου, ανήμερα Χριστουγέννων στις 17:30 το απόγευμα στον κινηματογράφο Δαναό θα παρακολουθήσουμε παρέα την απίστευτη ιστορία του Έντουαρντ, του αγοριού με τα ψαλίδια αντί για χέρια, που κάτω από την παγωμένη του όψη κρύβει την ανάγκη για αποδοχή και αληθινή αγάπη.
Ένας γέρος εφευρέτης ζει σε ένα κάστρο μαζί με το σημαντικότερο δημιούργημά του, τον Έντουαρντ. Δεν τον έχει τελειοποιήσει ακόμη, κι έτσι ο Έντουαρντ αντί για χέρια έχει κοφτερά ψαλίδια. Όταν ο εφευρέτης πεθάνει ξαφνικά, ο Έντουαρντ θα μείνει ημιτελής και μόνος, μέχρι τη μέρα που μια πλασιέ καλλυντικών θα τον βρει στο κάστρο. Αφού προθυμοποιείται να τον φιλοξενήσει στο σπίτι της, γεγονός που θα φέρει μεγάλη αναστάτωση στους κατοίκους της μεγαλοαστικής της πόλης, ο Έντουαρντ θα γνωρίσει με τον πιο σκληρό τρόπο την απαξίωση, την χλεύη, την καλοσύνη και τον έρωτα.