ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ | RETURN TO HOMELAND

Το ντοκιμαντέρ έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο 27ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (2025), όπου απέσπασε το βραβείο καλύτερης ταινίας από την Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου, όπως και βραβείο κοινού στο 13ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων.

Ο Τίτους Μίλεχ, Γερμανός ψυχίατρος, μετά από πολλά χρόνια άρνησης της καταγωγής του, λόγω της ναζιστικής κληρονομιάς, ξεκινά ένα ταξίδι επιστροφής στη γενέτειρά του, τη Γερμανία. Ένα ταξίδι στον χώρο και στον χρόνο των εγκλημάτων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Επισκέπτεται τόπους μνήμης και ανθρώπους σε μια προσπάθεια κατανόησης της ιστορικής αλήθειας, και αναζήτησης απαντήσεων για τον παραλογισμό του παρελθόντος. Περισσότερο από μια βιογραφία, πρόκειται για την υπαρξιακή αναζήτηση ενός ανθρώπου που διασχίζει το χρονικό της ανθρώπινης σκληρότητας, με στόχο την αυτογνωσία και τη συμφιλίωση με το παρελθόν.

Χορηγός μετακίνησης Σίνης Α.Ε.

* Η ταινία θα προβληθεί με ελληνικούς υπότιτλους.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ

ΔΑΝΑΟΣ 2

  • Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2026 – 20:00

Θα προλογίσει ο Γιώργος Τσεμπερόπουλος, σκηνοθέτης, και μετά το τέλος της
προβολής θα συμμετέχει στη συζήτηση με το κοινό. Παρουσία των σκηνοθετών.

  • Πέμπτη 29 Ιανουαρίου – 19:15
    Παρουσία των σκηνοθετών, Χρύσα Τζελέπη και Άκη Κερσανίδη
  • Παρασκευή 30 Ιανουαρίου – 19:15
    Θα συνομιλήσει με το κοινό ο Γιώργος Κόκκινος, ιστορικός. Παρουσία των σκηνοθετών.
  • Σάββατο 31 Ιανουαρίου – 17:00
    Θα συνομιλήσει με το κοινό ο Κωστής Δρυγιανάκης συνθέτης της μουσικής της ταινίας . Παρουσία των σκηνοθετών.
  • Κυριακή 1 Φεβρουαρίου – 17:00
    Παρουσία των σκηνοθετών.
  • Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου – 22:10
    Παρουσία των σκηνοθετών.
ΑΠΟ

22 Ιανουαρίου

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ

Χρύσα Τζελέπη , Άκης Κερσανίδης

ΕΙΔΟΣ

Ντοκιμαντέρ

ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ

ΕΤΟΣ

2025